Andere doelgroepen

Tentoonstellingskisten

 

Doelgroep: bewoners van zorginstellingen

Voor bewoners van zorginstellingen zijn er tentoonstellingskisten verkrijgbaar. In deze kisten zitten objecten, foto's en verhalen over de lokale geschiedenis, die de bewoners prikkelen om herinneringen op te halen en te delen. Voor de activiteitenbegeleiders is er een uitgebreide instructie beschikbaar.

 

 

 

 

Er zijn kisten over de volgende onderwepen:

 

De geschiedenis van Roosendaal

Met deze kist worden de bewoners teruggenomen naar het Roosendaal van vroeger. Hoe zag het Roosendaal van hun jeugd eruit? Aan de orde komen onder meer industrie, het verenigingsleven, religie en de spoorwegen.

 

Eerste Wereldoorlog

Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Roosendaal overspoeld door Belgische vluchtelingen. Het inwonertal verdriedubbelde in één klap. Foto's laten zien hoe Roosendaalers deze bange oorlogsdagen beleefden.

 

Carnaval

Roosendaal verandert met carnaval in Tullepetaonestad. Hoe werd carnaval vroeger gevierd? Hoe vieren de bewoners nu carnaval? In deze kist vindt u niet alleen foto's en objecten, maar ook verkleedkleren en serpetines.

 

De boekenkist

In deze kist vindt u een groot aantal boeken over uiteenlopende onderwerpen, zoals religie, Roosendaal, Brabant, Wouw, onderwijs, monumenten, kunst en industrie. De boekenkist is een soort bibliotheek aan huis. De boeken kunt u aan de bewoners uitlenen, waarna ze hun ervaringen kunnen delen.

 

 

Kosten

De kosten van het huren van een tentoonstellingskist bedragen € 15,- en een borg van € 25,-. De kisten mogen drie weken worden gehouden, de boekenkist acht weken. Voor reserveringen of meer informatie klikt u hier

 

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte