Vrienden van het museum

Stichting Vrienden van het Tongerlohuys


Museum Tongerlohuys bezit een unieke collectie regionaal cultureel erfgoed. Daarnaast richt het museum viermaal per jaar thematentoonstellingen in, waarbij naast exposities over het Westbrabants verleden ook eigentijdse kunst wordt getoond. Deze bijzondere combinatie van historische en eigentijdse kunst vormen het kenmerk van Museum Tongerlohuys, dat daarvoor reeds de Cultuurprijs van de gemeente Roosendaal ontving. Om deze combinatie op hoog peil te houden, is uw hulp hard nodig. De Stichting Vrienden van Museum Tongerlohuys maakt zich sterk voor het behouden en het ondersteunen van het museum. Een belangrijk doel is het bijeenbrengen van geld voor bijzondere kunstaankopen,restauratieprojecten en het medemogelijk maken van afwisselende exposities. Daarnaast wil de stichting de bekendheid van en betrokkenheid bij het museum bevorderen, vooral onder jongeren.

U kunt ook Vriend van Museum Tongerlohuys worden. Dit kan als particulier, maar ook als instelling of bedrijf. U steunt niet alleen het museum, u krijgt er ook wat voor terug: vrije toegang tot exposities, een gratis minicatalogus bij tentoonstellingen en elk jaar een Vriendenavond rond een van de thematentoonstellingen.
 (Links) Kinderen bezoeken het museum. (Foto: E. de Rooij)

(Rechts) Als vriend van het museum heeft u onder meer gratis toegang tot alle exposities.(Foto:studio H. Geraedts/RCA Studio R. Castelijn)

U kunt kiezen uit de volgende Vriendschapsvormen:

Vriend: 25,- per jaar
Vriendengezin: 50,- per jaar 
Sponsor: 250,- per jaar

 

Wilt u meer informatie?

Neemt u dan contact op met het museum op het telefoonnummer 0165-536916 of per e-mail: tongerlohuys@roosendaal.nl.

Tongerlohuys
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T 0165-555 555
E info@tongerlohuys.nl
Facebook Youtube Twitter Pinterest

Deze pagina

Lettergrootte